Puben i Akkarvik

Puben i Akkarvik er meget spesiell. Den er åpen døgnet rundt - året rundt, og det du skal nyte der må du ha med selv.

Iblant kan det vanke enkelte spesialiteter der, som tørrfisk, boknafisk og kanskje andre spesielle retter du måtte ønske.

Aktiviteter - Akkarvik

Turområder sommer

Sommeren i polare strøk kan ikke beskrives - den må oppleves! Det er lyst hele døgnet, ofte med en sol som ser ut som om den triller på havet.

Fra Akkarvik kan du legge turer til toppene av 1000 meter høye fjell. Utsikten fra fjelltoppene er storslått. I nord åpent hav og Fugløya, i øst Kvænangen og Finnmark, i sør Lyngsalpene og i vest Vannøya. Du kan vandre i lavlandet med bekker, morenerygger, småskog, små vann og bare kjenne deg uendelig fri.

Kanskje har du tatt med fiskestang for å prøve på røye eller ørret i et vann eller kanskje torsk, sei eller sjøørret i havet. Da kan du bare nyte mens fisken surrer i panna og kaffen står og trekker.

Mygg og knott finnes det lite av så langt ute i havgapet og det er derfor lite plagsomt.

Utsikt over Akkarvika

Vinter

Lyset i en arktisk vinter er det mange som har forsøkt å formidle både med ord og på malerier, men få er det som har lykkes. Ikke mye er så eksotisk som vinteren i nord. Her er noen ganger snøstormen så tett at du ikke kan se lenger enn en meter, og andre ganger er en stjerneklar himmel med nordlys så intens at stjernene blekner.

Skitur i Akkarvik

Skiterreng

I Akkarvik og på hele Arnøya er det et særdeles variert skiterreng. Flate daler, myke åser, småkupert med bjørkeskog, bratte til stupbratte fjellsider. Fra hele Europa kommer det grupper for å prøve de bratteste hengene. Har du kommet deg til topps på Trolltind, står du der og nyter en utsikt du aldri vil glemme, og du får en følelse av at det bare er litt hvitt mellom deg og havet 1000 meter der nede.

Havfiske

Havfiske fra Akkarvik byr på alle fiskeslag som er registrert i havområdene her nord. De mest aktuelle er torsk, sei, uer, hyse, steinbit, kveite, brosme og div. flyndre.

Flere fiskeplasser er innenfor 10-15 min rekkevidde, og er det dårlig vær går det alltid å fiske på fjorden.

Fiskemottaket

Ferskvannsfiske

Det finnes mange vann på Arnøya med bestand av røye og ørret. Noen små elver har oppgang av sjørøye. Det fiskes også etter sjørøye og sjøørret i havet rundt øya.

Jakt

Det selges jaktkort for flere områder av Arnøya. Jaktkort, kart og regler finner du på hjemmesidene til Akkarvik og Søre-Rekvik grunneierlag (lenke) >>.